Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appel uit de oven met vanillesaus

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

5 stevige appels bv jonagold
wat roomboter
donkere basterdsuiker
8 eidooiers
5 dl room
5 dl melk
snuifje zout
80 gr suiker
1 vanillestokje
eventueel wat ijs

4 personen:
2 appels
donkere basterdsuiker
4 eidooiers
2 1/2 dl room
2 1/2 dl melk
mini snufje zout
40 gr suiker
vanillestokje

Bereiden

De appels door midden snijden ( door kroontje en steeltje heen)
Klokhuis royaal verwijderen met een parisienne boor.
Opvullen met een mengsel van boter en basterdsuiker.
Wegzetten tot gebruik of meteen afbakken in en voorverwarmde oven van 175 Gr C tot ze zacht zijn ( ongeveer 15-25 minuten)

De melk, room, suiker, vanillestokje en zout aan de kook brengen.
Gedurende 15 minuten laten trekken.
Vanillestokje verwijderen.
De melk voorzichtig op de eidooiers gieten en rustig erdoor heen roeren.
De saus weer op het vuur zetten om te binden, maar voorzichtig !

Saus op bord scheppen, appel in het midden leggen en eventueel voorzien van een bolletje ijs.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
Aardbeien met balsamicoazijn
Kokos Charlotte met chocolade en lange vingers
Bombe van brie met bacon en karamelsaus
Parfait van Grand Marnier en Brasil tabak

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes